Karta ndërkombëtare e konservimit dhe restaurimit të monumenteve dhe siteve: miratuar në Kongresin e II-të Ndërkombëtar të arkitektëve dhe teknikëve të monumenteve historike, mbledhur në Venecie prej 25-31 maj 1964

(2023) Karta ndërkombëtare e konservimit dhe restaurimit të monumenteve dhe siteve: miratuar në Kongresin e II-të Ndërkombëtar të arkitektëve dhe teknikëve të monumenteve historike, mbledhur në Venecie prej 25-31 maj 1964. In: Riza, Emin and Abazi, Boiken, (eds.) Trashëgimia kulturore në fokus: botimi i teksteve burimore mbi praktikat e ruajtjes dhe menaxhimit të trashëgimisë kulturore në gjuhën shqipe. Cultural Heritage without Borders Albania & ICOMOS Albania, Tirana, Albania, pp. 80-82. ISBN 9789928801081 [Book Section]

[img]
Preview
PDF
CHwB_Albanian_translation_ICOMOS_Charters_2023_Venice_Charter.pdf
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (894kB) | Preview

Abstract (in English)

Albanian translation of the International charter for the conservation and restoration of monuments and sites (Venice Charter), produced by Cultural Heritage Without Borders (CHwB) in collaboration with ICOMOS Albania

Item Type: Book Section
Editors:
Editors
Email
Riza, Emin
UNSPECIFIED
Abazi, Boiken
UNSPECIFIED
Corporate Authors: ICOMOS
Languages: Albanian
Keywords: charters; theory of conservation; theory of restoration; doctrine; Venice Charter; conservation of historic monuments; conservation of historic sites
Subjects: A. THEORETICAL AND GENERAL ASPECTS > 02. Concept and definition
A. THEORETICAL AND GENERAL ASPECTS > 07. History of conservation
A. THEORETICAL AND GENERAL ASPECTS > 12. Theory of conservation
A. THEORETICAL AND GENERAL ASPECTS > 12bis. Theory of restoration
E. CONSERVATION AND RESTORATION > 02. Theory and doctrinal texts
K. LEGAL AND ADMINISTRATIVE ISSUES > 06. Doctrinal texts, conventions and charters
National Committee: Albania
ISBN: 9789928801081
Depositing User: ICOMOS DocCentre
Date Deposited: 20 Mar 2024 11:29
Last Modified: 22 Mar 2024 11:31
URI: https://openarchive.icomos.org/id/eprint/3261

Actions (login required)

View Item View Item

Metadata

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics

© ICOMOS
https://www.icomos.org/en
documentation(at)icomos.org