Browse by National Committee

Group by: Item Type | Authors
Number of items: 12.

Conference or Workshop Item

ICOMOS, Mexico (2016) Documento de Santiago de querétaro, nuevos retos de la protección legal de las ciudades históricas. In: XXXV Symposium Internacional de Conservacion del Patrimonio Cultural organizado por Icomos Mexicano, 8/9 December 2016, Santiago de Querétaro, Mexico. [Conference or Workshop Item] (Unpublished)

Book Section

(2023) Deklarata e ICOMOS-it në shënimin e 50-vjetorit të Deklaratës universale të të drejtave të njeriut: Stokholm, 11 shtator 1998. In: Kora, Sonila and Abazi, Boiken, (eds.) Trashëgimia kulturore në fokus: botimi i teksteve burimore mbi praktikat e ruajtjes dhe menaxhimit të trashëgimisë kulturore në gjuhën shqipe. Cultural Heritage without Borders Albania & ICOMOS Albania, Tirana, Albania, pp. 188-191. ISBN 9789928801081 [Book Section]

(2023) Deklarata e Limës mbi menaxhimin e trashëgimisë kulturore në lidhje me riskun nga fatkeqësitë: simpoziumi ndërkombëtar, 3 dhjetor 2010. In: Gjata, Klodjana and Abazi, Boiken, (eds.) Trashëgimia kulturore në fokus: botimi i teksteve burimore mbi praktikat e ruajtjes dhe menaxhimit të trashëgimisë kulturore në gjuhën shqipe. Cultural Heritage without Borders Albania & ICOMOS Albania, Tirana, Albania, pp. 179-183. ISBN 9789928801081 [Book Section]

(2023) Deklarata e Parisit mbi trashëgiminë si motor zhvillimi: miratuar në Paris, selia e UNESCO-s, e enjte më 1 dhjetor 2011. In: Pojani, Iris and Abazi, Boiken, (eds.) Trashëgimia kulturore në fokus: botimi i teksteve burimore mbi praktikat e ruajtjes dhe menaxhimit të trashëgimisë kulturore në gjuhën shqipe. Cultural Heritage without Borders Albania & ICOMOS Albania, Tirana, Albania, pp. 149-154. ISBN 9789928801081 [Book Section]

(2023) Deklarata e Tlaxcala-s për rijetëzimin e vendbanimeve të vogla: simpoziumi i 3-të ndër-amerikan mbi konservimin e trashëgimisë ndërtimore (1982), shkruar me 11 janar 2012. In: Pojani, Iris and Abazi, Boiken, (eds.) Trashëgimia kulturore në fokus: botimi i teksteve burimore mbi praktikat e ruajtjes dhe menaxhimit të trashëgimisë kulturore në gjuhën shqipe. Cultural Heritage without Borders Albania & ICOMOS Albania, Tirana, Albania, pp. 145-148. ISBN 9789928801081 [Book Section]

(2023) Karta për mbrojtjen dhe menaxhimin e trashëgimisë arkeologjike: përgatitur nga Komiteti Ndërkombëtar për Menaxhimin e Trashëgimisë Arkeologjike (ICAHM) dhe miratuar nga Asambleja e 9-të e Përgjithshme në Lozanë, në vitin 1990. In: Bekjo, Lorenc and Abazi, Boiken, (eds.) Trashëgimia kulturore në fokus: botimi i teksteve burimore mbi praktikat e ruajtjes dhe menaxhimit të trashëgimisë kulturore në gjuhën shqipe. Cultural Heritage without Borders Albania & ICOMOS Albania, Tirana, Albania, pp. 160-164. ISBN 9789928801081 [Book Section]

(2023) Karta për mbrojtjen dhe menaxhimin e trashëgimisë kulturore nënujore: ratifikuar nga Asambleja e 11-të e Përgjithshme e ICOMOS-it në Sofje, Bullgari, tetor 1996. In: Pojani, Iris and Abazi, Boiken, (eds.) Trashëgimia kulturore në fokus: botimi i teksteve burimore mbi praktikat e ruajtjes dhe menaxhimit të trashëgimisë kulturore në gjuhën shqipe. Cultural Heritage without Borders Albania & ICOMOS Albania, Tirana, Albania, pp. 165-169. ISBN 9789928801081 [Book Section]

(2023) Parimet e Valettës për mbrojtjen dhe menaxhimin e qyteteve historike dhe zonave historiko-urbane: miratuar nga Asambleja e 17-të e Përgjithshme e ICOMOS-it më 28 nëntor 2011. In: Mitrojorgji, Joli and Abazi, Boiken, (eds.) Trashëgimia kulturore në fokus: botimi i teksteve burimore mbi praktikat e ruajtjes dhe menaxhimit të trashëgimisë kulturore në gjuhën shqipe. Cultural Heritage without Borders Albania & ICOMOS Albania, Tirana, Albania, pp. 170-178. ISBN 9789928801081 [Book Section]

(2023) Rekomandime mbi peizazhin historiko-urban: Paris, 10 nëntor 2011. In: Agolli, Esmeralda and Abazi, Boiken, (eds.) Trashëgimia kulturore në fokus: botimi i teksteve burimore mbi praktikat e ruajtjes dhe menaxhimit të trashëgimisë kulturore në gjuhën shqipe. Cultural Heritage without Borders Albania & ICOMOS Albania, Tirana, Albania, pp. 90-97. ISBN 9789928801081 [Book Section]

(2023) Udhëzues për edukimin dhe formimin profesional në konservimin e monumenteve, ansambleve dhe siteve: Asambleja e Përgjithshme e Këshillit Ndërkombëtar të Monumenteve dhe Siteve, ICOMOS, mbledhja në Kolombo, Sri Lankë, në seancën e saj të dhjetë nga 30 korriku e deri më 7 gusht, 1993. In: Bejko, Lorenc and Abazi, Boiken, (eds.) Trashëgimia kulturore në fokus: botimi i teksteve burimore mbi praktikat e ruajtjes dhe menaxhimit të trashëgimisë kulturore në gjuhën shqipe. Cultural Heritage without Borders Albania & ICOMOS Albania, Tirana, Albania, pp. 188-191. ISBN 9789928801081 [Book Section]

Book

Niglio, Olimpia and Mota Botello, Graciela Aurora (2022) Rumbo a una nueva visión: Gestión, gobernanza y política pública. Conference Volume. Aracne Editrice, Roma, Italy, 243p. [Book]

Augelli, Francesco, Berggren, Kersti, Calvillo González, Carmen Ivonne, Carrillo Gutiérrez, José Raúl, Çiftçi, Aynur, Ferretto, Peter W., Haupt, Cecilia, Landa, Mikel, Ling, Cai, Martínez, Alejandro, Ochandiano, Alazne, Ortiz Llerenas, Iris Marisol, Palacios Mendoza, Carlos, Rios Silva, Nora Evelia, Sandin, Ylva, Tampone, Gennaro, Uzun, Zeynep, Watanabe, Yasuhiro, Yi, Deng, Zamora Alvarado, Christian Trinidad and Zepeda Martínez, María de Guadalupe (2016) Symposium and discussion of the updating of the principles for the preservation of historic timber structures (1999). Conference Volume. Instituto Nacional de Antropología e Historia, Mexico, Mexico, 155p. ISBN 978-607-507-539-6. [Book]

This list was generated on Fri May 17 04:08:54 2024 UTC.
© ICOMOS
https://www.icomos.org/en
documentation(at)icomos.org