Karta e ICOMOS-it parimet e analizës, konservimit dhe restaurimit të strukturave të trashëgimisë arkitekturore: ratifikuar nga Asambleja e Përgjithshme e 14-të e ICOMOS-it, mbajtur pranë Ujëvarave të Viktorias, Zimbabve, në vitin 2003

(2023) Karta e ICOMOS-it parimet e analizës, konservimit dhe restaurimit të strukturave të trashëgimisë arkitekturore: ratifikuar nga Asambleja e Përgjithshme e 14-të e ICOMOS-it, mbajtur pranë Ujëvarave të Viktorias, Zimbabve, në vitin 2003. In: Gjata, Klodjana and Abazi, Boiken, (eds.) Trashëgimia kulturore në fokus: botimi i teksteve burimore mbi praktikat e ruajtjes dhe menaxhimit të trashëgimisë kulturore në gjuhën shqipe. Cultural Heritage without Borders Albania & ICOMOS Albania, Tirana, Albania, pp. 67-70. ISBN 9789928801081 [Book Section]

[img]
Preview
PDF
CHwB_Albanian_translation_ICOMOS_Charters_2023_architectural_heritage.pdf
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (910kB) | Preview

Abstract (in English)

Albanian translation of the ICOMOS Charter - Principles for the analysis, conservation and structural restoration of architectural Heritage , produced by Cultural Heritage Without Borders (CHwB) in collaboration with ICOMOS Albania.

Item Type: Book Section
Editors:
Editors
Email
Gjata, Klodjana
UNSPECIFIED
Abazi, Boiken
UNSPECIFIED
Corporate Authors: ICOMOS
Languages: Albanian
Keywords: charters; theory of conservation; theory of restoration; doctrine; conservation of architecture; structures of buildings; structural surveys
Subjects: A. THEORETICAL AND GENERAL ASPECTS > 07. History of conservation
A. THEORETICAL AND GENERAL ASPECTS > 11. Theory of architecture
A. THEORETICAL AND GENERAL ASPECTS > 12. Theory of conservation
A. THEORETICAL AND GENERAL ASPECTS > 12bis. Theory of restoration
C. ARCHITECTURE > 06. Structures of buildings
E. CONSERVATION AND RESTORATION > 02. Theory and doctrinal texts
K. LEGAL AND ADMINISTRATIVE ISSUES > 06. Doctrinal texts, conventions and charters
National Committee: Albania
International Scientific Committee: Analysis and Restoration of Structures of Architectural Heritage
ISBN: 9789928801081
Depositing User: ICOMOS DocCentre
Date Deposited: 20 Mar 2024 10:53
Last Modified: 22 Mar 2024 11:29
URI: https://openarchive.icomos.org/id/eprint/3258

Actions (login required)

View Item View Item

Metadata

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics

© ICOMOS
https://www.icomos.org/en
documentation(at)icomos.org