Karta për mbrojtjen dhe menaxhimin e trashëgimisë arkeologjike: përgatitur nga Komiteti Ndërkombëtar për Menaxhimin e Trashëgimisë Arkeologjike (ICAHM) dhe miratuar nga Asambleja e 9-të e Përgjithshme në Lozanë, në vitin 1990.

(2023) Karta për mbrojtjen dhe menaxhimin e trashëgimisë arkeologjike: përgatitur nga Komiteti Ndërkombëtar për Menaxhimin e Trashëgimisë Arkeologjike (ICAHM) dhe miratuar nga Asambleja e 9-të e Përgjithshme në Lozanë, në vitin 1990. In: Bekjo, Lorenc and Abazi, Boiken, (eds.) Trashëgimia kulturore në fokus: botimi i teksteve burimore mbi praktikat e ruajtjes dhe menaxhimit të trashëgimisë kulturore në gjuhën shqipe. Cultural Heritage without Borders Albania & ICOMOS Albania, Tirana, Albania, pp. 160-164. ISBN 9789928801081 [Book Section]

[img]
Preview
PDF
CHwB_Albanian_translation_ICOMOS_Charters_2023_archaeological_heritage.pdf
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (901kB) | Preview

Abstract (in English)

Albanian translation of the ICOMOS Charter for the protection and management of the archaeological heritage, produced by Cultural Heritage Without Borders (CHwB) in collaboration with ICOMOS Albania.

Item Type: Book Section
Editors:
Editors
Email
Bekjo, Lorenc
UNSPECIFIED
Abazi, Boiken
UNSPECIFIED
Corporate Authors: ICOMOS
Languages: Albanian
Keywords: charters; theory of conservation; doctrine; archaeological heritage; conservation of archaeological sites; management of archaeological sites; protection of archaeological sites; integrated conservation; legislation; inventories; archaeological field work; archaeological research; archaeologists
Subjects: A. THEORETICAL AND GENERAL ASPECTS > 07. History of conservation
A. THEORETICAL AND GENERAL ASPECTS > 10. Theory of archaeology
A. THEORETICAL AND GENERAL ASPECTS > 12. Theory of conservation
B. ARCHAEOLOGY > 01. Generalities
E. CONSERVATION AND RESTORATION > 02. Theory and doctrinal texts
E. CONSERVATION AND RESTORATION > 05. Sites
H. HERITAGE TYPOLOGIES > 03. Archaeological sites
K. LEGAL AND ADMINISTRATIVE ISSUES > 01. Generalities
K. LEGAL AND ADMINISTRATIVE ISSUES > 06. Doctrinal texts, conventions and charters
K. LEGAL AND ADMINISTRATIVE ISSUES > 07. Inventories
National Committee: Albania, Mexico
International Scientific Committee: Archaeological Heritage Management
ISBN: 9789928801081
Depositing User: ICOMOS DocCentre
Date Deposited: 20 Mar 2024 16:36
Last Modified: 22 Mar 2024 11:40
URI: https://openarchive.icomos.org/id/eprint/3274

Actions (login required)

View Item View Item

Metadata

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics

© ICOMOS
https://www.icomos.org/en
documentation(at)icomos.org